Wereldwijde kwetsbaarheden Meltdown en Spectre

Mogelijk heeft u de afgelopen dagen al vernomen dat er wereldwijd enkele kwetsbaarheden zijn ontdekt die kunnen voorkomen op laptops, smartphones en computerservers. Deze kwetsbaarheden met de naam “Meltdown” en “Spectre” kunnen ervoor zorgen dat onbevoegden, mogelijk ook kwaadwillende toegang kunnen krijgen tot belangrijke, persoonlijke informatie op lokale systemen. Hierbij moet u denken aan wachtwoorden die zijn opgeslagen in wachtwoordbeheer of in de internetbrowser, maar ook toegang tot e-mails en/of bedrijfsdocumenten kan in bepaalde situaties voorkomen.

Wat doet ZON-ICT

Het beveiligingsniveau vanuit ZON-ICT is op goed niveau, waardoor de impact op onze cloud-infrastructuur, maar ook op uw interne, lokale infrastructuur, beheersbaar en onder controle is. Wij monitoren daarnaast de beschikbare updates en brengen deze indien van toepassing aan op uw systemen Het monitoren gebeurt door ons op verschillende momenten, waarbij we tevens bewaken of deze werkzaamheden het juiste effect hebben. Uiteraard informeren wij u als er daadwerkelijk actie nodig is of als de situatie kritiek wordt.

Welke actie is vanuit u benodigd?

Om te voorkomen dat gevoelige informatie bemachtigd kan worden door kwaadwillende, is het zeer belangrijk dat alle systemen up-to-date zijn. Wij verzoeken u om extra alert te zijn op het up-to-date houden van de besturingssystemen, teneinde de impact van de kwetsbaarheden weg te nemen. Deze updates hebben mogelijk invloed op de snelheid van systemen. Echter, door gebruik te maken van de recentste hardware en versie van het Windows besturingssysteem kan deze traagheid worden beperkt c.q. worden weggenomen.

Heeft u nog vragen, dan kunt u onze servicedesk bellen op: 010-4206434

 

  Print artikel Naar boven