Apotheek Beverwaard en ZON ICT implementeren Digitaal Recept

Geslaagde samenwerking

Onlangs is de module Digitaal Recept live gegaan in Apotheek Beverwaard. Door de gedegen voorbereiding en een goede en intensieve samenwerking tussen Apotheek Beverwaard, ZON ICT en Pharmapartners is de implementatie succesvol verlopen.

Module Digitaal Recept

Digitaal recept houdt in dat de apotheek een grote stap zet naar papierloos werken. Het recept dat digitaal binnenkomt in de apotheek wordt niet meer geprint, maar geheel digitaal verwerkt en gearchiveerd. Alleen de etiketten voor op de medicijndoosjes en een barcode etiket worden nog geprint. De overige etiketten blijven digitaal. Patiënt Informatie en kwitanties blijft de apotheek wel nog printen. Receptpapier afkomstig van de fax en wat cliënten aanbieden aan de balie, wordt ook nog geprint. De apotheek is volop bezig alle praktijken en ziekenhuizen te benaderen, met het verzoek uiteindelijk de recepten via de beveiligde digitale snelweg aan te bieden.

Voorbereidingen

In de apotheek werden technische aanpassingen doorgevoerd, waaronder het plaatsen van nieuwe breedbeeldschermen en aanpassingen van het meubilair. De apothekers zijn, samen met hun
team, bij het hele traject nauw betrokken geweest.

Digitaal Recept in de vorm van een pilot

Het betreft een pilot, aangezien de module bij Apotheek Beverwaard ruim vóór de landelijke uitrol is geïmplementeerd. Voordelen zijn dat de apotheek mee mag denken over nog te ontwikkelen onderdelen en dus ook regelmatig met

Samenwerking

ZON-ICT heeft vanuit hun eigen expertise geholpen bij de implementatie van de module en mede met hun inzet is deze grote overgang heel vlot en vlekkeloos verlopen!