Ernstig beveiligingslek in Windows 10

Verleden week is er door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA een ernstig beveiligingslek ontdekt in alle versies van Windows 10. Via dit beveiligingslek is het voor aanvallers mogelijk versleutelde communicatie af te luisteren, of een man-in-the-middle-aanval uit te voeren.

Afgelopen dinsdag heeft Microsoft een update uitgebracht voor deze kwetsbaarheid. Microsoft raadt aan deze update zo snel mogelijk te installeren. Ook de NSA waarschuwt hiervoor. “De gevolgen van het niet patchen van deze kwetsbaarheid zijn groot en wijdverspreid”, schrijft de inlichtingendienst in zijn beschrijving. “Tools die dit van een afstand kunnen exploiteren worden waarschijnlijk snel gemaakt en verspreid.”

Als u een “Prijs Per Werkplek All-In overeenkomst” bij ons heeft zorgen wij ervoor dat deze update zo snel mogelijk op uw systemen wordt geïnstalleerd. Ook als u de “Windows Automatische Update-module” bij ons afneemt installeren wij deze update zo snel mogelijk.

Heeft u een “Prijs Per Werkplek Goed-Verzorgd overeenkomst” en neemt u de “Windows Automatische Update-module” niet bij ons af, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het up-to-date houden van uw systemen.

Wij kunnen deze update ook voor u installeren. Wilt u hiervan gebruik maken? Neem dan contact met ons op. Tevens raden wij u aan om de “Windows Automatische Update-module” aan te schaffen. Hiermee voorkomt u dat u in de toekomst vatbaar blijft voor dergelijke kwetsbaarheden.